11:15 horas - Punto de encontro en Sober, diante da Casa do Concello. [aquí]
11:30 horas - Presentación da xornada.
11:45 horas - Elaboración de pan, empanada e dóces ao xeito tradicional, con ingredientes de Sober, incluído o grao para a fariña, cultivado e moído na zona.
Daremos forma ao xantar que tomaremos despois e enfornaremos.
No lugar do Ventorrillo, parroquia de Neiras. [aquí]
13:00 horas - Introdución á elaboración de cervexa caseira e degustación.
No lugar de San Martiño, parroquia de Arroxo. [aquí]
14:00 horas - Visita ao entorno dos Chancís. Interpretación do "país ribeirao" e necesidades de Sober no eido do turismo, agricultura e servizos básicos, que se lle entragarán ao grupo parlamentario de AGE a modo de dossier coas necesidades de Sober.
Nos Chancís, da parroquia de Anllo San Martiño, Sober. [aquí]
15:00 horas - Xantar.
No lugar do Ventorrillo, parroquia de Neiras.
[É necesario anotarse ao xantar antes do día 7 de novembro; en anovasober@gmail.com ou no 674473695 - O prezo da xornada son 4 €, que inclúen o xantar]
17:15 horas - Demostración de olería tradicional de Gundivós.
Taller de olería Fígulus en Corvelle, Proendos. [aquí]
* 18:45 horas - Etnografía do viño e da augardente: explicación dun traballo de recollida de datos etonográficos sobre o mundo do viño na zona.
* 19:15 horas - Cata comentada en adega tradicional.
* 20:00 horas - Peche da xornada, conclusións e magosto.
Na adega Cividade, no lugar de Outeiro, parroquia de Bolmente. [aquí]
No hay comentarios:
Publicar un comentario